keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Lähde lennolle arkeologin kanssa!”On kesäpäivä  kauan sitten Euran Kauttuan vanhassa kylässä, joka perustettiin jo ensimmäisellä vuosituhannella. Myöhemmin tätä ajanjaksoa (500 eaa.-1300 jaa.) on alettu kutsua rautakaudeksi, koska raudanvalmistustaito omaksuttiin tuolloin. Kauttuan kylä sijaitsi aivan Eurajoen rannalla ja Luistarin kalmiston liepeillä, mistä tehtyjen löytöjen perusteella on valmistettu Euran emännän puku. Kylän ja kalmiston lähellä, Pyhäjärven rannan tuntumassa, sijaitsi myös samoihin aikoihin käytössä ollut Kauttuan linnavuori."
Miten tarina jatkuu?Kulttuurien kerroksia Kauttualla  –tutkimusprojekti järjestää 5. – 9. luokkien oppilaille kirjoituskilpailun, jonka palkintona on lentotuokio Eurajokilaakson yllä.
Lennolla kartoitetaan ilmasta käsin Alasatakunnan historiaan liittyviä mahdollisia uusia muinaisjäännösalueita, sekä havainnoidaan jo tunnettuja muinaisjäännöksiä.
Lento toteutetaan huhti-toukokuun vaihteessa, ennen lehtien puhkeamista.

Kilpailutehtävänä on kirjoittaa lyhyt, vapaamuotoinen tarina Kauttuan vanhan kylän elämästä yhtenä kesäpäivänä.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, alakouluille ja yläkouluille omansa. Kilpailuun osallistuneiden kirjoitusten joukosta valitaan kaksi tekstiä, joiden kirjoittajat pääsevät mukaan lennolle. Toinen teksti valitaan alakoulun sarjasta ja toinen yläkoulun sarjasta.

Kilpailuaika on 1.3.-12.4.2013
Kirjoituksen pituus on korkeintaan 2 liuskaa, joko käsin kirjoitettuna tai tekstinkäsittelyohjelmalla kirjoitettuna (kirjasinkoko 12, riviväli 1,5)
Kirjoitukset lähetetään osoitteeseen 
Laura Puolamäki
Turun yliopisto
Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma
PL 124
28101 Pori
tai llpuol at utu.fi
Kirjoitusten tulee olla perillä 15.4.2013
  
Pyydämme kilpailuun osallistuvan oppilaan luokanvalvojaa kertomaan oppilaan huoltajille, että kyseessä on kirjoituskilpailu, ja varmistamaan että oppilas saa osallistua lennolle, mikäli hänen kilpailutyönsä palkitaan. Otamme toki vastaan myös sellaisia töitä, joiden tekijä ei halua tulla palkituksi.

Julkaisemme mielellämme kilpailutöitä tutkimushankkeen blogissa. Pyydämme liittämään kilpailutyön mukaan oppilaan allekirjoittaman vapaamuotoisen suostumuksen, mikäli kirjoituksen saa julkaista.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.