maanantai 17. syyskuuta 2012

Euran Kirkonkylän koulun oppilaitten kaivausraportti


Päivä oli kiva ja löytöjäkin tuli. Sää oli kylmä, mutta se ei haitannut. Tulen aina muistamaan tämän päivän. Löysin palanutta savea, luuta, rautaa, naulan ja kuonaa. Seulalla sain itselleni aikaan jonkin asteiset multasormet!
Jesse Helppolainen, Kirkonkylän koulu 6A
----------

Kun lähdimme koululta, ilma oli hieman synkeä. Pyöräilimme ensin Kännön koululle ja siitä siirryimme kaivauksille. Meidät jaettiin ryhmiin ja osa lähti kuopille. Minun ryhmäni jäi seulalle. Me tytöt; minä, Vilhelmiina ja Marianna valtasimme yhden seulan ja aloimme seuloa. Sieltä löytyi kaikenlaista. Kuopilla oli aika likaista, mutta kivaa. Meidän kuopasta löytyi savea, ruukun palasia ja nauloja. Itse löysin paljon palanutta savea, luuta ja ruukun palasen. Olisin halunnut jäädä sinne kaivamaan, vaikka olikin kylmä. Kotona vaatteet menivät tehopesuun kuten minäkin. Kiitos kuitenkin kaikille!
Jutta Kurppa, Kirkonkylän koulu 6A
-----------

Päivä oli kiva, mutta sateinen. Ensin menimme Kännön koululle, jossa Laura kertoi meille vähän projektista. Sitten menimme pellolle ja saimme ruveta kaivamaan. Meidän ryhmämme kaivoi kuopasta numero 11. Siellä oli paljon tiiltä ja matoja.  Löysin kuitenkin lehmän hampaan ja metallia. Seulonnassa oli mielestäni aika tylsää ja kädet tulivat likaisiksi ja märiksi. Lopuksi meille esiteltiin viikon löytöjä. Siellä oli muun muassa kuonaa ja minikokoinen veitsi.
Jemina Mattila, Kirkonkylän koulu 6A
--------

Oli kivaa, pidin eniten kaivamisesta. Vaikka satoi, se ei haitannut lainkaan. Oli jännittävää etsiä muinaisajan esineitä maasta. Minä löysin tiiltä, lasia ja hiiltä. Me kokeiltiin myös seulaa. Seulominen oli kivaa, vaikka mitään ei löytynyt.
Joonas Rinteelä, Kirkonkylän koulu 6A
--------

Siellä kaivauksilla oli tosi jännää! Löysin enimmäkseen palanutta savea. Jaa, että sellaista se on; aika likaista hommaa. Tuli kyllä käsiin tosi kylmä. Onneksi matonpesupaikalla sai pestä kädet. Kun siellä pellolla kaivoi, niin olisin luullut, että siinä olisi ollut tarkemmat ohjeet miten kaivaa. Seulonta oli jännää, kun sieltä löytyi vaikka mitä! Rautaa, kuonaa, luuta, palanutta savea… Kiva päivä!
Aurora Peltonen, Kirkonkylän koulu 6A
------

Menimme ensin Kännön koululle, jossa meille kerrottiin kaivauspaikasta. Minusta kaivauksilla oli hauskaa, vaikka sää ei suosinut. Oli sateista, joten oli todella mutaista. Aluksi menimme kuopille ja saimme työvälineet. Meidät autettiin alkuun. Löysimme paljon palanutta savea. Löysin myös luun palan. Se oli säilynyt hyvin, sillä se oli palanut. Seulalla löysimme lisää palanutta savea. Kun lähdimme, olimme aivan kuraisia. Onneksi matonpesupaikalla pystyi pesemään kädet.
Essi Nurminen, Kirkonkylän koulu 6A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.