maanantai 26. elokuuta 2013

Luistarintien työmaalla jatketaan vielä kaivauksia

Yleisökaivausten aikana Luistarin kalmistoa sivuavan Luistarintien viemärityömaa muuttui arkeologisesta valvontakohteesta kaivauspaikaksi, kun kaivinkone paljasti maasta tummentumia. Arkeologi Ulla Moilanen ja tuleva arkeologi, tuore fil. yo Arttu Liimatainen siirtyivät Luistarintielle pellon kaivauspaikalta.

Yleisökaivauksella tutustutttiin tähän toiseen työmaahan, ja osittain päästiin mukaan kaivamaankin. Kohde osoittautui pronssikauden kohteeksi. Paikalta löytyi mm. kuoppaliesi ja hyvin säilyneitä keramiikka-astioiden palasia, joiden avulla kohde ajoitettiin. Lisäksi löytyi palaneita luita ja muutama ohran jyvän osa. Lisäksi alueelta löytyi 3-5 kpl esineettömiä painanteita, jotka saattavat olla ruumishautoja, sekä mahdollisesti rakenteen perustus.

Alla olevat kuva ja kuvateksti: Ulla MoilanenKuvassa on paikalleen rikkoutunut astianpala, joka on kenties sopiva rasva-analyysiin lähtijä. (Rasva-analyysillä voidaan selvittää esim. onko kipossa ollut lehmän tai hevosen maitoa, tai vaikka jäänteitä merellisten eläinten rasvoista.)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.