sunnuntai 11. elokuuta 2013

Vierailijan ajatuksia kaivaukselta; Arkeologiaa Eurassamaanantai 5. elokuuta 2013

Argeologiaa Eurassa

kuinka monen lempi aine on historia? minun ainakin.
kaikki alkoi kun isäni löysi lehdesta artikkelin, että saa tulla argeologi homiin eräälle pellolle.
siinä me sitten, kaverini ja isi autolla lähdimme paikan päälle. siellä oli pelkkiä "palkka työläisiä" eli kukaan muu ei ollut tullut vapaa ehtoisesti tutustumaan, paitsi me. tutustuimme heti muihin (kaikki muut olivat aikuisia)...

Kun alotimme seulamisen, löytyi heti kaikkea kiintoisaa. Eli luita, posliinia, lasia ja keramiikkaa. Löysimme kyllä kaikki kolme jotakin  erityistä. Isäni löysi kaulariipuksen osan...ehkä.. emme siis muista enään mikä se oli, mutta se oli kuitenkin huikean merkittävä löytö. Kaverini taas löysi ison piin palasen. Piillä tehtiin tulta. Hänen löytämänsä pii oli todella hieno. Se näytti aluksi siniseltä, mutta lopulta, kun sitä katsoi aurinkoa vasten, se loisti vihreänä. Minä taas löysin muinaisen kalan suomun! Ja kalan nikaman. Mutta kalan suomu oli pieni ja siis, aika yllättävä löytö, sillä niitä ei ollut löydetty ennen minua, kuin yksi.

Pääsimme myös maahan kaivaamaan. Sieltä löytyi minun käsiini vain kaksi pientä luun palasta... eli ei oikein mitään sen kummempaa. Pakko myöntää se oli aika kyllästyttävää, joten siirryttiin taas seulomaan.  Ainiin! Tiedättekö mitä on seulominen? seulonta "kone" on melko pitkä puista tehty..hmm...hökkelö jossa on ritilä. Ritilän päälle kaadetaan hiekkaa ja sitten vain tutkitaan. Ylimääräiset, pienen pienet hiekan jyvät valuvat ritilän alle.

menkää ihmeessä katsomaan tämä facebook linkki, joissa kerrotaan lisää erilaisista löydöistä:
https://facebook.com/KulttuurienKerroksiaKauttualla

Kuvat: Pekka Maijala


Katariina Maijala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.